Dialysmottagningen Karlskoga lasarett
Dialysmottagningen utför bloddialysbehandling.
Vid varje dialys ansvarar en sjuksköterska för behandlingen. Vid behov finns också möjlighet att träffa ansvarig läkare. Tillgång finns även till dietist, kurator och sjukgymnast.
Under dialysbehandlingen serveras smörgås och dryck. Efter behandlingen erbjuds en kostnadsfri måltid. Alla platser har egen TV och radio.
Gästdialyspatienter är välkomna i mån av plats.
Phone number
0586-663 14Service hours
Måndagar 07:00-19:30
Tisdagar 08:00-15:00
Onsdagar 07:00-19:30
Torsdagar 08:00-15:00
Fredagar 07:00-19:30
Lördagar 08:00-15:00
Visiting adress
Lasarettsvägen 1, Karlskoga Huvudentré, våning 1Hitta på Karlskoga lasarett
Snart dags för höstens vaccination
Nu vaccineras alla personer som är 65 år eller äldre och personer som tillhör en riskgrupp mot influensa, covid-19 och pneumokocker. För dessa grupper är vaccinationerna gratis. Vaccination skyddar mot allvarlig sjukdom. Boka din tid här (1177.se)
Remiss eller egen vårdbegäran krävs
Remiss
För att få komma till mottagningen behöver du först få en bedömning från exempelvis din läkare på vårdcentralen. Hen skickar sedan remissen till oss och du får en bekräftelse på att vi har tagit emot den.
Egen vårdbegäran
Om du inte har en remiss kan du göra en egen vårdbegäran. Egen vårdbegäran gör du via vår e-tjänst. Du kan även fylla i en blankett och skicka per post.
Du som är på besök i Örebro län kan, i mån av plats, få gästdialys på något av våra sjukhus. Vid en gästdialys tillhandahåller vi de läkemedel som behövs för att genomföra dialysen.
Innan dialys kan ges behöver vi få ett ifyllt gästdialysformulär.
Det är vårdgivaren där du får din ordinarie behandling som ska fylla i formuläret och som i förväg ska kontakta den mottagning där du ska få gästdialys. Ifyllt formulär ska du ta med till dialystillfället. Kom också ihåg att ta med ditt högkostnadskort om du har ett sådant.
Vid gästdialys hos oss är det din hemregions regler för sjukresor som gäller.
Är du vårdgivare/remittent?
Vid bloddialys renas blodet med hjälp av en dialysmaskin då de egna njurarna inte har full funktion. Vid dialysbehandlingen passerar blodet genom ett dialysfilter i maskinen som fungerar som en konstgjord njure. Där avlägsnas slaggprodukter och eventuell överskottsvätska.
Det vanligaste är tre behandlingar per vecka. Varje behandling brukar ta cirka 4-5 timmar. Efter avslutad behandling får patienten åka hem.
Under dialysbehandlingen serveras smörgås och dryck. Alla platser har egen TV och radio.
Vid varje dialys ansvarar en sjuksköterska för behandlingen. Vid behov finns också möjlighet att träffa ansvarig läkare. Tillgång finns även till dietist, kurator och sjukgymnast.
Under dialysbehandlingen serveras smörgås och dryck. Alla platser har egen TV och radio.
Anmäl dig när du kommer hit
Anmäl ditt besök genom självincheckning eller i centralkassan. Terminaler för självincheckning och centralkassa finns vid våra huvudentréer (På USÖ vid entré B, H, L, M och P). Det är viktigt att du anmäler dig i samma hus som mottagningen ligger.
När du har registrerat dig via självincheckningsterminalen eller anmält dig i centralkassan går du direkt till mottagningens väntrum.
Har du registrerat ditt besök via självincheckning får du en faktura efter besöket.
Undantag - till dessa mottagningar ska du gå direkt:
Entré B
- Barn- och ungdomsmottagningen
- Mammografin
- Röntgenmottagningen
Entré L
- Hjärt- och lungmottagningens drop in
- Sömnapnémottagningen drop in
- Kliniska fysiologmottagningen
Entré M
- Provtagningen
Att genomgå en dialysbehandling är en stor påfrestning på kroppen. Därför är det mycket vanligt att känna sig trött efteråt.